O našem blogu

Přečtěte si, proč tento blog píšeme. Najdete zde také informace pro přispěvovatele.

Více informací

Energetická mise v ráji domácích kutilů splněna

Chlubit se nemá, ale jak se říká, sdílená radost je dvojnásobná radost. Rádi bychom se tak s Vámi podělili o náš nejnovější úspěch v modřanské prodejně OBI.

“Když nevíte coby, najdete to v OBI” - jak známý slogan naznačuje, každý domácí kutil v OBI může naleznout vše, co potřebuje k tomu, aby zkrášlil svůj domov nebo zahrádku. Každý, kdo někdy vkročil do tohoto ráje pro domácí kutily, ví, že prodejny jsou působivé už jen svojí velikostí.

Rozloha jednotlivých prodejen někdy přesahuje i 10 000m², a není tedy překvapením, že spotřeba energií představuje pro firmu velké náklady. Protože manažeři modřanské prodejny nevěděli “coby” v oblasti úsporných opatření, rozhodli se požádat o pomoc Enerfis.

Naše mise byla jasná: vyhledat skrytá plýtvání a navrhnout a implementovat úsporná opatření s co nejrychlejší návratností.

Předtím než jsme ale mohli navrhnout vhodná úsporná opatření, vzali jsme si na mušku současný stav spotřeby energií prodejny. Na základě detailní inspekce jsme provedli analýzu, která dále posloužila jako podklad pro naše navržená rozhodnutí. Ve finále jsme navrhli 8 úsporných  opatření, která majitelům ušetří 304 740 Kč za rok. Z poloviny se jednalo o beznákladová opatření s takřka okamžitou či několikaměsíční návratností. Rovněž jsme manažerům prodejny představili principy efektivního energetického managementu, které jim dopomohou k dalšímu zlepšování efektivního využití energií.

Jak naše spolupráce s OBI dokazuje, investice do úsporných opatření nemusí být vůbec nákladná, avšak získané výhody jsou mimořádné.